Krydderikage

140_krydderkake_thumb[3]
Elisabeth Helle som står bak oppskriften sier: “Oppskriften har jeg fått av min danske svigermor og den er utrolig lettvint å bake. Det tar 17 min. fra start til kaka er i ovnen og oppvasken tatt. Kaken er god og veldig saftig. Den er også anvendelig som grunnoppskrift, siden krydderet kan byttes ut med kakao.”

1 l hvetemel
7.5 dl sukker
3 teskje kanel, malt
1 teskje nellik, malt
1 spiseskje natron
1 egg
7.5 dl kulturmelk
150 g margarin

[1] Sett steikeovnen på 200 grader.

[2] Smelt margarin.

[3] Alt det tørre blandes.

[4] Egg blandes med melk og margarin, og røres inn i det tørre.

[5] Stekes i langpanne midt i ovnen i ca. 30 min.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s