En god gammeldags kakeoppskrift funnet på jacobs.no
Krydderkake er kanskje mest forbundet med jul og vinter, men denne kaken passer bra som verandakos om våren og sommeren også.
Ingredienser
250 g sukker
4 egg
200 g smør
0,5 dl melk
225 g honning
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
50 g apsikat (syltet appelsinskall – kan sløyfes)
Glasur
200 g mørk sjokolade, 70% kakao
3 ss smør
Fremgangsmåte
[1] Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
[2] Smelt smøret og avkjøl litt. Varm forsiktig opp melken og honningen under omrøring til honningen blir flytende. Tilsett smøret og honningblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Hell røren over i en langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir i bunnen.
[3] Stek kaken midt i ovnen ved 175 C i ca 25 minutter. Avkjøl kaken.
[4] Ha sjokolade og smør i en kjele/ildfast bolle og smelt det forsiktig over vannbad. Stryk den varme glasuren over den avkjølte kaken.