Krydderkake med Jordbær

En kakeoppskrift funnet i “Nye Mesterkokken”
utgitt av Skandinavisk Presse AS i 1974

krydderkake med Jordbær

Dette er en saftig, frisk kake med fin smak av jordbær, som virkelig gjør den annerledes og spesiell. Det går bra å bruke litt overmodne bær, og man kan også variere krydringen etter ønske.

Forberedelse: ca 20 min.
Ovnstemperatur: 175° C
Steketid: ca 1 time

Dette trenger du til 1 kake
en 1 1/2 liters avlang kakeform
150 g smør eller margarin
3 egg
3 dl brun farin (210 g)
2 ts kanel
2 ts ingefær
2 kryddermål reven muskatnøtt
4 dl hvetemel (240 g)
1 ts bikarbonat
1 dl rømme
1 dl mosede friske jordbær
1 dl grovt hakkede valnøtter

Slik gjør du

[1] Smelt smøret og la det kjølne.

[2] Visp egg og sukker til sukkeret har smeltet ordentlig.

[3] Bland krydder, mel og bikarbonat godt.

[4] Rør det smeltede smøret i eggedosisen.

[5] Tilsett rømme, jordbær og valnøtter. Bland godt.

[6] Rør til slutt i melblandingen. Bland riktig godt.

[7] Hell røren i en godt smurt og strødd form.

[8] Stek kaken i ovnen på nederste rille ved 175° C i ca 1 time eller til den har fått fin farge, har hevet seg og virker gjennomstekt. Kaken blir saftig.

[9] Løsne kaken forsiktig rundt kantene med en kniv. La den stå i formen en stund før du hvelver den.

[10] La den bli helt kald før du legger den i boks.

Advertisements