Krydrede Bamsekager

Lav disse kager med de børn, jeg fandt dem på
dansukker.dk
Krydrede Bamsekager

Du bliver ikke kun sød af peberkager.
Af de her bli’r du også glad for bamser.

Dejen giver ca 30 kager

Ingredienser
1 ½ dl kaffefløde
4 dl Dansukker Brun Farin
1 ½ dl Dansukker Lys Sirup, økologisk
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
2 ½ tsk. natron
1 spsk. vand
11 dl hvedemel

Fremgangsmåde

[1] Rør fløde, sukker, sirup og krydderier sammen. Opløs natron i vandet, og rør det i massen. Rør melet i med massen, og ælt, indtil dejen er smidig. Lad dejen hvile natten over.

[2] Del dejen i fire stykker. Af hvert stykke dej skal der blive 10 større stykker til kroppen, 10 noget mindre stykker til hovedet, 40 stykkern til arme og ben og 20 små stykker til ørerne. Form stænger af de stykker, der skal blive arme og ben, mens de andre rulles til kugler. Sæt stykkerne sammen til bamser, som lægges på en plade med bagepapir.

[3] Bages midt i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter. Sæt en pind i hver bamse, så snart de er kommet ud af ovnen. Lad bamserne køle af på en rist. Pynt med glasur. Der kan også bages runde kager af dejen, der kan bruges som brød.

Advertisements