Krydrede Bønner på Toast

En vegetar lunsj/snack oppskrift funnet i
“Sundt og Godt” utgitt av Det Beste i 1988

Krydrede Bønner på Toast

Milde, mosede bønner får en pikant og litt het smak i denne fiberrike stuingen, som serveres på ristet brød med svalende tomatskiver.

4 Porsjoner
Tilberedning: 10 min.
Koketid: 10 min.

Ingredients
2 ss olivenolje
2 stilker stangselleri, renskåret og finhakket
1 middels stor rød løk, skrelt og finhakket
1 fedd hvitløk, skrell: og knust
2 strøkne ts karri
1 strøken ss hakket frisk sar eller timian
400 g kokte, hvite bønner, avrent og moset
4 skiver loff
tomatskiver og kryddergrønt til pynt

Fremgangsmåte

[1] Varm oljen i en stekepanne og fres selleri og løk over middels varme 6-8 min. til de er møre, men ikke brune. Rør hele tiden.

[2] Rør hvitløk, karri og sar eller timian inn i blandingen. Stek 1 min. Tilsett bønnene og la det hele surre over svak varme 3-4- min. til alt er gjennomvarmt.

[3] Imens ristes loffskivene. Fordel bønnestuingen på skivene og pynt med tomatskiver og et dryss av friskt kryddergrønt. Server straks.