Krydret Bacon- og Potetsuppe

Krydret Bacon- og Potetsuppe

Ingenting er bedre enn en varm suppe med krydret smak på kalde vinterdager!

Ingredienser
½ kg poteter i terninger
3 gulrøtter
1 bunt vårløk eller 1 purreløk
2 ss olivenolje
200 g bacon i terninger
ca. 8 dl hønsebuljong (vann + terning)
2 bokser hakkede tomater
1 ts sambal oelek (sterk chilipasta)
1 ts spisskummen
salt
pepper
Tilbehør:
revet parmesan

4 porsjoner

Fremgangsmåte

[1] Skrubb og skrell potetene og skjær dem i terninger. Skrell gulrøtter og skjær i skiver. Rensk vårløk og skjær dem i strimler.

[2] Varm en kjele med 1 ss olivenolje og stek bacon sprøtt. Ta det ut og legg til side på kjøkkenpapir.

[3] Tilsett litt olje i kjelen. Surr vårløk eller purreløk i skiver. Hell i buljong og tomater og kok opp. Tilsett bacon, poteter, gulrøtter, sambal oelek og spisskummen.

[4] La alt småkoke til potetene er møre i ca. 10 minutter.Smak suppen til med salt og pepper.

[5] Server suppen rykende varm med et dryss av det grønne fra vårløken. Brød eller flatbrød er godt til.

Advertisements