Krydret Oksekjøttsandwich

Krydret Oksekjøttsandwich

Mørt krydret oksekjøtt med sylteagurker og coleslaw er flott å ha for hånden til lunsj eller en rask matbit. Denne retten er en del av de klassiske engelske pubmenyene. Beregn lang tid: det må flere dager til for å marinere kjøttet og minst 7 timer på kjøkkenet før servering.

Ingredienser
1 ts. malt kryddernellik
1 ts. malt pepper
1 ts. malt allehånde
1 ts. malt kanel
1 ts. malt muskat
1 ss. brunt sukker (demerara)
0,5 dl salt
1 ss. melasse
1,8 kg beinfri oksestek
3,5 dl Guinness Stout
Valgfritt sandwichbrød
Pepperrotkrem, ferdigkjøpt
Coleslaw
Sylteagurker

Fremgangsmåte

[1] Bland krydder, sukker og salt i en bolle. Rør inn melasse for å danne en tørr pasta og gni in kjøttet med blandingen. Plasser kjøttet i en plastbeholder eller pose som kan lukkes. La kjøttet marinere i 4 til 7 dager i kjøleskapet, snu og masser kjøttet en gang hver dag.

[2] Plasser kjøtt og Guinness Stout i en vid (5,5 – 7,5 liter) gryte og tilsett vann til det akkurat dekker kjøttet. Bring til en mild koking; dekk med et lokk og kok til kjøttet er mørt, men ikke faller fra hverandre, ca 3 timer. Fjern fra varmen, men la kjøttet ligge i gryten i 2 timer. Når det er passe avkjølt, fjerner du kjøttet fra gryten og avkjøler det videre i kjøleskapet i minst 2 timer.

[3] Kutt kjøttet i skiver og lag sandwichene; hvis ønskelig, tilsett pepperrotkrem etter smak. Serveres med coleslaw og sylteagurker.

Advertisements