Krydret Varm Sjokolade

Krydret Varm Sjokolade

I hver utgave av BBC History Magazine, tar bilderedaktør Sam Nott for seg en oppskrift fra fortiden. I denne artikkelen, gjenskaper Sam krydret varm sjokolade – en herlig drikk som ble drukket av konger og dronninger.

Sam skriver: Varm sjokolade har alltid vært en av mine favoritt drikker, men jeg har ofte lurt på når drikken først ble konsumert i Storbritannia.

Jeg var overrasket over å finne ut at sjokolade kom til England i på 1600tallet, med bevis på det å være nytt ved hoffet til Charles I – før det ble ansett som en syndig glede av Oliver Cromwell og forbudt.

Denne oppskriften er basert på drikken som ble servert ved det engelske hoffet under det 17. og 18. århundre og krydringen gjøre den lukter – og smaker – fantastisk. Den er også veldig enkel å lage. Drikken er veldig rik – du trenger ikke en stor kopp – men siden sjokolade ble antatt å ha medisinske egenskaper til godt inn i midten av det 18. århundre, kan du se det som en relativt skyld-fri godbit!

Ingredienser
frøene fra 2 kardemomme, nykvernet
2 stjerneanis
en klype chiliflak
1 ts malt kanel
revet skall av ½ appelsin
75 g mørk sjokolade (minimum 70 prosent
kakao tørrstoff, brutt opp i små biter)
4 dl helmelk

Fremgangsmåte

[1] Rist kardemomme frøene og stjerneanisene i en stekepanne på svak varme i 1-2 minutter.

[2] Rør inn chili flak, appelsinskall og kanel. Fres i et minutt, til appelsinskallet begynner å tørke ut.

[3] Plasser krydderet i en morter og støt med en støter til det endres til et fint pulver.

[4] Ha sjokoladebitene, støtt krydder og melk i en kjele og kok sakte opp under konstant omrøring. Varme til sjokoladen har smeltet og væsken er varm.

Advertisements