Kubansk Kaffekrem

En dessertoppskrift funnet i  “The Story of Coffee and How
To Make It” utgitt av The Cheek-Neal Coffee Co i 1925
Kubansk Kaffekrem

Desserter smaksatt med kaffe har en tendens til å være mest populære blant voksne, men hvem bryr seg om det, vi er da voksne, er vi ikke

Ted
Winking smile

Ingredienser
8,3 dl melk
3 spiseskjeer kaffe, malt
1,2 dl maisstivelse
Knapt 1,2 dl sukker
1/2 ts salt
1 eggehvite
1,2 dl fløte, 35 %
1/2 ts kanelekstrakt

Metode

[1] Bind litt skinkelerret rund den malte kaffen og ha den sammen med 7 dl melk i varmebestandig bolle over kokende vann og skåld.

[2] Bland maisstivelse, sukker og salt med resterende 1,3 dl melk, tilsett blandingen til kaffemelken og kok sammen til blandingen tykner.

[3] Fjern posen med kaffe etter 3 minutter, men fortsett å koke de andre ingrediensene i 20 minutter.

[4] Avkjøl litt og fold inn eggehvite og fløte, som begge har blitt pisket stive.

[5] Tilsett ekstrakten og pisk godt og hell det hele inn i en form som har blitt dyppet i kaldt vann.

[6] Formen kan fòres med Lady Fingers, i hvilket tilfelle bør kaffekremen være nesten kaldt før det helles i formen.

Advertisements