Kurvbrød

Kurvbrød

Ingredienser
5 dl vann
50 g gjær
1 ss olje
1/2 dl Lys Sirup
1 ts salt
7 dl (385 g) rugmel
7 dl (385 g) hvetemel
1 ss smør
2 kurver med et pent mønster

Blir 2 brød

Fremgangsmåte

[1] Varm vannet til det er fingervarmt. Løs opp gjæren i det lunkne vannet.

[2] Tilsett oljen, sirupen, smøret, saltet og nesten alt melet (det som er til overs, brukes til pynt). Rør alt sammen til en deig.

[3] La deigen heve under et klede på et lunt sted i ca. 30 min.

[4] Strø litt mel i to kurver.

[5] Slå deigen sammen, og elt den til den er blank og smidig. Del deigen i to, og form den etter størrelsen på kurvene.

[6] Pensle deigen med vann, og strø deretter over litt mel.

[7] Legg deigen i kurvene, og trykk den mot bunnen, slik at det dannes et mønster.

[8] Sett stekeovnen på 200° C. La brødene etterheve i 30–40 min. i kurvene.

[9] Smør en ovnsplate, og vend forsiktig brødene ut av kurvene og ned på platen før steking.

[10] Stek brødene i ca. 30 min., til de har fått en fin farge og høres hule ut når du banker på dem nedenfra.

[11] La brødene avkjøles på en rist under et klede.

Brødene kan også lages som 2 runde brød uten bruk av kurver.

Advertisements