Kuvertbrød med Honning

En oppskrift på store rundstykker funnet på brodogkorn.no
Kuvertbrød med Honning

Deilige kuvertbrød penslet med honning.

Ingredienser
6 dl vann
½ pk gjær
1 kg hvetemel
1 ss salt
½ dl olivenolje
½ dl honning til pensling
mel til pynt

Slik gjør du

[1] Varm opp vannet til 37° C. Smuldre gjæren i det lunkne vannet.

[2] Bland hvetemel, salt og olivenolje med den lunkne gjærblandingen og elt godt til deigen er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.

[3] Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 16 eller 32 emner, avhengig av hvor store du ønsker dem. Form til spisse kuvertbrød. Dekk med plast eller klede og etterhev til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

[4] Smelt honning og pensle kuvertbrødene rett før steking. Sikt gjerne mel over.

[5] Stek kuvertbrødene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10-20 minutter avhengig av størrelsen. Avkjøl på rist.