Kvede og Geranium Gelé

quince and geranimum jelly_page_thumb[2]

Den gylne kveden skifter farge når den blir tilberedt og gir en rosa-gylden gelé. Denne høstfrukten har høyt pektininnhold og er derfor ideell å lage syltetøy og gelé av. For en engelsk touch på måltidet, serveres den geleen til kjøtt eller fjærfe. Den er også deilig på brødskiva.

Blir ca 10 kopper

Ingredienser
2,250 kg kveder
vann, for å dekke
4,75 dl sukker til hver 6 dl saft
(Se fremgangsmåten)
3-4 rosa eller sitrongule geranium blader, bundet sammen

Fremgangsmåte

[1] Vask og hakk kvedene. Sett dem i en tykkbunnet gryte med nok vann til å akkurat og dekke kvedene. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke i 25 minutter, til frukten er myk og bløt. Ettersom frukten mykner, mos den litt fra tid til annen.

[2] Hell frukt og juice i en gelépose og heng den over en bolle, eller hell frukt og juice i et dørslag dekket med skinkelerret og la det stå over en stor bolle over natten. Ikke klem på geléposen eller prøv å presse saften gjennom dørslaget. Gjør du det blir resultatet en grumset og uklar gelé.

[3] Mål saften og hell den i en tykkbunnet kjele med riktig mengde sukker. Varm forsiktig opp under omrøring, til sukkeret er helt oppløst, deretter kok opp. Tilsett geranium bladene og kok i 10 minutter til eller til å stivningspunktet er nådd. Fjern bladene og hell geleen opp i varme, tørre, rene glass. Dekk med smeltet parafin, forsegl og oppbevar på et kjølig og tørt sted.