Kveite med Paprikasmør

En fiskeoppskrift funnet i “Grillmat” i serien “Kjøkkenbiblioteket” utgitt av Aventura Forlag i 1992
Kveite med Paprikasmør

Kveite har en delikat fiskesmak som bør forsterkes ytterligere med et friskt paprikasmør. Hermetiske paprika på glass kan gjerne brukes her. Serveres med grillet polenta.

4 porsjoner

Ingredienser
Paprikasmør

100 g smør
3 ss hakket rød paprika
1 ts chilipulver
1/4 ts flak av rød pepper
1/4 ts salt

4 skiver kveite, à 180-250 g
vegetabilsk olje
salt
nymalt pepper

Fremgangsmåte

Bland alt til paprikasmøret. Form en pølse på plastfolie, pakk inn og avkjøl. Term grillen. Sett oljet rist 10-15 cm fra glørne etter ca. 20 minutter. Gni fisken med olje og dryss på salt og pepper. Legg stykkene på grillen og la dem ligge ca. 10 minutter. Snu dem forsiktig en gang.

Server på varme tallerkener og legg en skive smør på hver skive.