Kylling Alexa

Kylling Alexa

Ingredienser
2 vanlige eller 1 stor kylling
3 ss smør
salt og pepper
1 stilk løpstikke (kan sløyfes)
2 ss hvitvin
1 løk, i skiver
1 ss garam masala
1 ss hvetemel
3 dl hønsekraft eller terningbuljong
6 ss kremfløte
2 ss sitronsaft
1 ss honning
hakket løpstikke til garnering (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

[1] Bind opp kyllingen.

[2] Smør 1 ss smør over kyllingen, inn- og utvendig. Strø med salt og pepper.

[3] Legg løpstikke, hvis den brukes, i kyllingen. Legg fuglen på siden i en ildfast form og tilsett vin. Stek den ved 160° i 1-1 1/4 time. Snu kyllingen på den andre siden når den er halvstekt.

[4] Del kyllingen opp, anrett den på varmt serveringsfat og hold den varm.

[5] Smelt resten av smøret i en gryte, tilsett løk og fres den myk. Tilsett garam masala (skarpt krydder som fås i velassorterte forretninger) og hvetemel og la det frese på svak varme i 1-2 minutter.

[6] Tilsett kraft litt etter litt under omrøring. Småkok sausen over svak varme i 10 minutter og rør i fløte, sitronsaft og honning. Varm sausen.

[7] Hell sausen over kyllingen og garner med løpstikke om ønskes. Server med ris og tomat- og agurksalat.

4 porsjoner

Advertisements