Kylling Grand Duchesse

Kylling Grand Duchesse

Ingredienser
10 tørkede sopp, lagt i bløt i
lunkent vann i 2 timer
3 ss mykt smør
4 stk. kyllinglever, renset og delt i 4
1/2 ts timian
1/2 ts persille
4 store kyllinger
2 ss konjakk
4 ss fløte
salt og pepper
Tilbehør:
250 g kokt spinat

Fremgangsmåte

[1] La soppene renne av. Sil kraften for å fjerne sandrester. Hold av 4 ss. Del 8 sopp i to og finhakk de andre.

[2] Smelt 1 ss smør i en stekepanne og stek soppen i 8-10 minutter. Tilsett kyllinglever og fres dem underomrøring i 3-4 minutter, til de er gylne på utsiden, men rosa inni. Tilsett urter og 1 ss av soppvannet. Øs 1/4 av blandingen i hver kylling og smør dem med resten av smøret.

[3] Legg dem i en ovnspanne og stek dem ved 190° i ca 40 minutter. Legg kyllingene på den ene siden av pannen og hell i konjakk, resten av soppvannet og den hakkede soppen. Rør godt for å få med bunnfallet, tilsett fløten og varm forsiktig. Smak til med salt og pepper.

[4] Anrett kyllingene på varmt serveringsfat, på en seng av kokt spinat. Øs over sausen. Server med potetmos.

4 porsjoner