4 kylling porsjoner
salt og pepper
2 ss olje
25 g (1 oz.) Smør
25 g (1 oz.) Hvetemel
300 ml (1/2 pint) kyllingbuljong
1 laurbærblad
En liten merian kvist
2 eggeplommer
1 ss sitronsaft
Garnering
1 ss hakket persille
sitronskiver
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm olje og smør i en panne, tilsett kyllingen og stek den forsiktig i ca 12 minutter til den er gyllen. Ta ut og sett til side. Hell av ut olje,smørblandingen bortsett fra to spiseskjeer.
Tilsett melet i pannen og varm opp under omrøring i 1 minutt. tilsett buljongen og kok opp under omrøring. Returner kyllingen i pannen og tilsett laurbærblad og merian. Dekk til og la det småkoke i 30 minutter, til kyllingen er mør.
Overfør kylling til et oppvarmet serveringsfat. fjern urtene. Bland eggeplommer og sitronsaft med 3 ss av sausen. ha i pannen og varme forsiktig under omrøring, til blandingen tykner; må ikke koke. Juster krydder og hell over kyllingen. Pynt med persille og sitron.
4 porsjoner