Kylling med Mandelris

En middagsoppskrift funnet i “The Treasury of The
Worlds Best Almond Recipes” utgitt av
Blue Diamond Almonds Brand i 1963

Kylling med Mandelris

Ingredienser
4 til 6 kyllingbryst eller 1 stor kylling
(1,2 til 1,4 kg) delt i serveringsstykker
0,6 dl smør eller margarin
1 boks (300 g) kondensert kyllingkraft (ufortynnet)
1,2 dl ukokt ris
1 boks (300 g) sopp i skiver
1 ss  hakket løk
1/4 ts salt
1,2 dl ristede blancherte mandler, i skiver

Fremgangsmåte

Brun kyllingen i smør. I en separat panne, bland kraft, ris, sopp med væsken, løk og salt; Kok 5 minutter. Rør inn mandler. Hell blanding i en ildfast form og legg kyllingen på toppen. Legg på et lokk eller dekk til med aluminiumsfolie og bak i 150° C ovn i 45 minutter.

Blir 4 til 6 porsjoner.