Kylling Med Sherry, Hvitløk og Paprika

En spansk kyllingoppskrift funnet på telegraph.co.uk
Kylling Med Sherry, Hvitløk og Paprika

Denne  spanske kyllingretten kommer til å bli en favoritt hjemme hos deg fra dag en.

Ingredienser
1 dl oliven olje
En kylling på 1,7 kg, med skinnet fjernet og delt i 8 deler
1 hvitløk, delt i båter, men ikke skrelt
4 laurbærblader
1 rød paprika, med frøene fjernet og kuttet i 1 ½ cm strips
2,5 dl mørk sherry for eksempel amontillado

Fremgangsmåte

[1] Varm oljen i en bred, dyp kjele over middels varme. Pensle hver kyllingbit og brun de på alle sider i den varme oljen til de dypt gyllne. Dette bør ta omtrent 15 minutter.

[2] Ta kyllingen ut av kjelen og legg til en side et øyeblikk. Legg alle hvitløksbåtene i og stek forsiktig i 5 minutter til gyllne (og skallet sprekker opp og løken er mør).

[3] Legg i laurbærbladene og paprikastrips, vent et øyeblikk eller så og hell over sherryen mens du skraper løs de gyllne bitene som har satt seg fast på bunnen av kjelen. Ha kyllingen tilbake i kjelen og legg på lokket. Skru varmen ned til lav og kok i 10 minutter, rør om av og til. Fjern lokket og kok i ytterligere 10 minutter slik at sherryen reduseres litt. Test at kyllingen er ferdig ved å stikke en smal kniv inn i den tykkeste delen og kontroller at juicen som siver ut er klar. Server med potetmos med godt med smør i.