Kylling Med Tyttebærcarri

chicken with cranberry curry_page_thumb[4]

350 g kokt kylling
50 g olje
1 stor løk, flådd og hakket
1 fedd hvitløk, flådd og knust
15 dl hvetemel
25 ml karri
30 ml tomatpuré
saft av en sitron
230 g nyrørte tyttebær eller tyttebærsyltetøy med en del hele bær
300 ml vann
2,5 ml salt
3 hele nellik
1 bayleaf
175-225 g langkornet ris, kokte
25 g mandelflak, ristet

Skjær kyllingen i 2,5 -cm biter. Varm opp olje i en stor stekepanne og stek løken sakte til den er gyllen brun; tilsett knust hvitløk. Ta kjelen fra platen og rør inn mel, karri, tomatpuré, sitronsaft og tyttebær ; rør godt. Tilsett vannet, og rør kontinuerlig. Returner pannen til platen og kok opp under omrøring . Tilsett salt, nellik og laurbærblad, dekke til pannen og la det småkoke i 30 minutter, rør av og til. Legg kyllingen i sausen og varm opp mens risen koker. Fjern nellik og laurbærblad. Server kyllingen i en risrand, med garnityr av ristede mandelflak.

Merk:
En 900 g ovnsklar fugl gir ca 350 g kjøtt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s