Kylling Og Bacon Gryte

chicken-and-bacon-casserole_page_thu
4 store kylling lår
30 ml (2 flate ss) mel
nykvernet sort pepper
45 ml (3 ss) maisolje
25 g (1 oz) smør
4 striper ryggbacon, uten svor
1 liten løk, 50 g (2 oz), flådd og finhakket
1 kyllingbuljongterning
300 ml (1 pt) vann
4 store tomater, flådd og partert
stekte krutonger og hakket persille til pynt

Fjern skinnet fra kyllingen og kast det. Ha hvetemel og litt pepper i en stor papirpose og rist kyllinglårene i den, to om gangen, for å dekke dem godt.

Varm olje og smør sammen i en stor stekepanne eller, enda bedre, bruke en ildfast gryte som vil ta kyllinglårene i et enkelt lag. Stek lårene til de er godt brunet. La de renne av seg  og sett til side.

Hell av overskytende fett. Tilsett bacon, skåret i smale strimler, og stek forsiktig til fettet begynner å flyte ut. Tilsett løk og fortsette å steke til den begynner å brunes.

Rør inn overflødig resten av melet, tilsett en smuldret buljongterning og rør inn vannet gradvis  Kok opp under omrøring, og tilsett tomatene.

På dette stadiet, hell blandingen over i en bred, grunn gryte, hvis en ildfast form ikke ble brukt for begynnelsen av. legg kylling, med kjøtt siden ned, i gryten og dekk tett til med et lokk. Stek i ovnen på I70° C (325° F / mark 3) i ca 1 1/4 timer, til kyllingen er mør.

Hold kyllinglårene varme samtidig redusere væsken i gryten ved rask koking. Legg kyllingen tilbake i gryten og hell den redusert væsken over.

Pynt med stekte krutonger og hakket persille.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s