Kylling Stroganoff

En stroganoff variasjon med kylling funnet i
“A Sampler of Modern Sour Cream Recipes”
utgitt av the American Dairy Association i 1970

Kylling Stroganoff

Kylling Stroganoff

Beef Stroganoff (russisk: бефстроганов befstróganov) er en russisk rett med stekt oksekjøtt servert i en saus med smetana (rømme). Fra sin opprinnelse på midten av 1800-tallets Russlan, har retten blitt populært rundt om i verden, med betydelig variasjon fra den opprinnelige oppskriften slik som denne med kylling.

Forskjellige forklaringer er gitt for navnet, formodentlig hentet fra et medlem av den store og viktige Stroganov-familien, kanskje Alexander Grigorievich Stroganoff fra Odessa eller en diplomaten, Count Pavel Stroganov.

Forvarmet ovnen til 175 C
8 porsjoner

Ïngredienser
2 kyllinger (1,1 – 1,3 kg hver), delt i serveringsstykker
2,4 dl mel
1 ss salt
1 ss paprika
2 ts fjørfekrydder
1/2 ts pepper
Smør
450 sopp, skåret i skiver
1,2 dl kyllingkraft
4,8 dl rømme ved romtemperatur
1,2 dl cottage cheese
Hakkede persille
Pasta etter smak, til servering

Fremgangsmåte

Kok pastaen. Tøm av vannet og sett til side. Del kyllingene i serveringsstykker. Bland 2 ss mel, salt og 1/4 teskje pepper. Vend kyllingstykkene 1 blanding. Smelt smøret i en  stor stekepanne med lokk. Brunt kyllingen sakte over lav varme. Tilsett vann, legg på lokket og la de småkoke 20 minutter. Fjern kyllingen fra pannen. Rør 2 ss mel, løk, hvitløksalt, Worcestershire saus og 1/4 teskje pepperdryppings inn i væsken og fettet i pannen. Rør inn 1,2 dl rømme. Bland nudler med cottage cheese og rømmesausen. Ha blandingen i ildfast form og legg kyllingstykkene på toppen. Legg på et lokk eller dekk med aluminiumsfolie. Bake i ovnen i 25 minutter. Fjern lokk/folie og øs på resterende rømmen, dryss med pimiento og persille, om ønskelig. Sett formen i ovnen igjen og bak i 5 minutter.