Kylling til Hest

En middagoppskrift funnet i “Fjærfe på Menyen” utgitt av
Den Norske Bokklubben i 1984

Kylling til Hest

Ingredienser
4 steinfrie svisker
4 kyllinglår
2 båter hvitløk, knust
8 skiver bacon, uten svor
2 ts olje
6 ss rødvin

Fremgangsmåte

[1] Splitt opp sviskene. Gni kyllinglårene med den knuste hvitløken og press en sviske over og under hvert lår. Legg en baconskive rundt hver pakke og fest med tannpirker på undersiden.

[2] Pensle kjøttet med olje og legg det i  ovnspanne kledd med aluminiumsfolie. Stek kjøttet øverst i ovn ved 200° i 30-35 minutter. Tilsett vinen etter halve steketiden.

[3] Ta ut tannpirkerne og anrett kyllingen på varmt serveringsfat. Øs over sausen. Server kyllingen varm eller kald med rissalat og sjampinjong vendt i persille.

4 porsjoner