Kyllingbryst med Sitron

En frisk kyllingoppskrift  funnet i “Grillmat” i serien “Kjøkkenbiblioteket” utgitt av Aventura Forlag i 1992
Kyllingbryst med Sitron

Skinn- og benfri kyllingbryst steker først på grill og gir få kalorier. Hvis de skal smake litt ekstra, er det godt med en skive sitronsmør på.

6 porsjoner

Ingredienser
1 1/2 dl nypresset sitronsaft
1 1/2 dl nypresset appelsinsaft
2 båter hvitløk, presset
1 ss finrevet frisk ingefær
1 ss hakket frisk estragon eller 1 ts tørr
1/2 ts salt
1/4 ts nymalt pepper
6-12 kyllingbryst

Fremgangsmåte

[1] Legg kyllingkjøttet i en flat form av glass eller porselen. Bland det øvrige og hell det over kyllingkjøttet. La det stå i 2-3 timer, men snu stykkene av og til.

[2] Tenn grillen. Sett oljet grillrist 10 -15 cm over glørne etter ca. 20 minutter. Tørk kyllingkjøttet lett med papirhåndkle og legg det på grillristen. Pensle med marinaden og snu kjøttet et par ganger mens det grilles. Det tar 15-20 minutter før kjøttet ikke lenger er rosa inni.

Tips: Server med lettkokte aspargesbønner.