Kyllingetarteletter

En dansk forrett/lunsjoppskrift funnet på soendag.dkKyllingetarteletter

Opskriften er til 4 personer
Tid: 30 min.

Ingredienser
1 skalotteløg
350 g kyllingeinderfileter
½ spsk + 20 g smør
20 g mel
1 dl mælk
Salt, peber
Revet muskatnød
1 bdt asparges
1 bdt forårsløg
1 dl friske ærter
8 tarteletter (ferdigkjøpte)
Krydderurter

Fremgangsmåde

[1] Tænd ovnen på 180 grader.

[2] Pil skalotteløget og hak det fint.

[3] Brun inderfileterne og skalotteløget i smør. Tilsæt 1½-2 dl vand, og lad inderfilet-erne simre i vandet i et par min. på hver side. Tag panden af varmen og lad fileterne trække i lagen.

[4] Smelt resten af smørret i en gryde og sigt melet i under omrøring. Tilsæt stegevandet og mælk og kog op under omrøring, så melet udjævnes. Spæd evt. til med mælk eller vand og smag til med salt, peber og revet muskatnød.

[5] Bræk den nederste, trevlede del af aspargesene og rens forårsløgene. Skær asparges og forårsløg i skiver.

[6] Del inderfileterne i mindre stykker, og kom dem, asparges, forårsløg og ærter i saucen.

[7] Varm tarteletterne i ovnen i et par min. Fordel fyldet i dem og pynt med krydderurter.

Advertisements