Kyllingleverpaté

121_kyllingleverpate[5]_thumb[2]
Du trenger:
75 g smør
1 stk hakket løk
1 båt hvitløk
350 g tint kyllinglever
2 ss hakket frisk timian
2 ss konjakk
Revet muskat etter smak
Salt og kvernet pepper
Stekt bacon, sopp, hakket rødløk og sylteagurk

Fremgangsmåte:
[1]
Stek løk og hvitløk blank i litt smør. Ta løken ut av pannen.

[2] Del leveren i mindre biter (fjern evt. årer og sener). Stek leverbitene slik at de er litt rosa i midten. Ha i den stekte løken, timian og konjakk og la alt surre sammen 1-2 minutter.

[3] Ha blandingen i en matprosessor. Riv litt muskat over, krydre med salt og pepper. Kjør alt sammen til det er jevnt og kremet.

[4] Kle en liten form med plastfolie og fyll med avkjølt levermasse. Dekk til med plast og sett kaldt.

[5] Pynt pateen med litt hakket løk og server med ristet sopp og bacon og sylteagurger i skiver.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s