Kyllingrulade Spesial

En lekker lunsjoppskrift funnet i “Crisco’s Good Cooking
Made Easy Cook Book” utgitt av Procter & Gamble i 1978
Kyllingrulade Spesial

Ingredienser

3 store kyllingbryst (1 til 1,2 kg) uten skinn,
utbenet og kuttet i to i lengderetningen
6 tynne skiver kokt skinke
3 skiver mozzarellaost, halvert
1,2 dl fine tørre brødsmuler
2 ss ferske persille
Mel
1 egg, pisket
Olje til stekingen
Saus

Fremgangsmåte

Plasser kyllingstykkene med den utbenede siden opp mellom to ark klar plastfolie. Bank forsiktig ut  til 12,5 x 12,5 cm, arbeid fra midten og utover. Fjern plastfolien. Legg en skinkeskive og en halvt ostskive på hvert utbankede kyllingstykke, kutt til slik at ikke noe skinke eller ost stikker utenfor kyllingkjøttet. Rull kjøtt opp som du ville gjort med en rullekake. fest med tannpirkere. Kombiner brødsmuler og hakket persille. Dekk hver kyllingruladene med mel, dypp de i pisket egg og rull de i brødsmuleblandingen. Frityrstek i olje oppvarmet til 170° til de gylne, ca 5 minutter. Fjern tannpirkerene og hold kyllingruladene varm i 160° ovn til servering. Server med kokt ris og saus.

Blir 6 porsjoner.

Saus: Smelte 2 ss olje. Rør i 3 ss mel, 2 ts kyllingbuljong pulver eller 2 kyllingbuljong terninger, og 1/8 ts paprika. Rør i 2,4 dl vann og 1,2 dl matfløte eller melk. Kok opp og rør til blandingen blir tykkere og bobler. Rør i 2 ss hakket pimiento. Kok 1 minutt til.