Kyllingsalat

En klassisk lunsjsalatoppskrift funnet i
“Cattelins Kokebok” utgitt i 1978

Kyllingsalat

Cattelin var en av de beste og rimeligste restaurantene i Stockholm. Den hadde overlevd kriger, katastrofer og skiftende smak, og klarte  å pakke brakka stinn til de ble tvunget til å stenge i 2011, så de må ha gjort ganske mye riktig.

Denne salaten blir best om man lager den av fersk nystekt kylling.

Slik steker du den: Brun den først på alle sider. Sett den så i stekeovnen (200 C) i ca. 20 minutter eller stek den ferdig i gryten. Hvis saften som renner fra kyllingen er klar når man stikker i låret med en nål, er den ferdig. Du kan selvfølgelig også lage salaten av en ferdigkjøpt nygrillet kylling.

Når du blander salat så tenk på at kyllingen og baconet ikke skal være kjøleskapskaldt.

Ingredienser
1 kylling
4 skiver bacon
2 tomater
issalat
100 g agurk
100 g stangselleri
fransk dressing
salt
pepper

Fremgangsmåte

[1] Gni kyllingen inn med salt og pepper og stek den (se innledningen). Hvis du ikke vil ha dette arbeidet, kan du selvsagt bruke en ferdiggrillet.

[2] Skjær baconet i strimler og stek det hardt så det blir sprøtt.

[3] Skrell tomatene og ta bort innmaten. Skjær så tomatene, agurken, stangsellerien og issalaten i strimler.

[4] Ta bena ut av kyllingen og skjær kjøttet i litt større biter enn de øvrige ingrediensene.

[5] Bland ingrediensene med dressing. Smak forsiktig til med salt og pepper. Strø de sprø baconstrimlene over.

4 porsjoner

Cattelins Franske Dressing

Cattelins franske dressing var klassisk og enkel. Når du likevel skal gjøre den i stand, bør du lage så mye at du har for en stund. Den holder seg nemlig meget godt i en flaske med tett kork. Rist den godt for bruken.

Ingredienser
4 dl olje
1 dl eddik
1 ts lys fransk sennep
salt
pepper

[1] Bland eddik og sennep.

[2] Rør i oljen litt av gangen. Ha i salt og pepper etter smak.

Advertisements