Kyllingsuppe med Myntesmak

Oppskrift på en frisk og lett kyllingsuppefunnet i
“Sunt og Godt” utgitt av Det Beste i 1988

Kyllingsuppe med Myntesmak

En oppfriskende smak av mynte preger denne kremaktige kyllingsuppen, som er lett, men har rikelig med mørt kyllingkjøtt. Sitronskall og -saft understreker den friske smaken.

4 Porsjoner
Tilberedning: 10 min.
koketid: 15 min.

Ingredienser
30 g Brelett (evt. annen lettmargarin)
2 strøkne ss hvetemel
1 liter hønsekraft
1 1/2 dl skummet melk
1/2 strøken ts finrevet sitronskall
1/2 ss sitronsaft
350 g rå kyllingbryst, uten skinn og ben,
skåret i smale strimler
2 strøkne ss friske mynteblad, hakket
Hele mynteblad til pynt

Fremgangsmåte

[1] Smelt margarin i en kasserolle over svak varme. Rør inn hvetemelet og la det surre under kraftig omrøring i 3 min.

[2] Spe med en tredjedel av hønsekraften, litt om gangen, tilsett resten av kraften og melken. Tilsett sitronskall og sitronsaft og kok opp under omrøring.

[3] Legg kyllingkjøttet i under omrøring, varm opp til kokepunktet og la alt småkoke 5-6 min., til kyllingen er gjennomkokt. Dryss den hakkede mynten i og server i varme suppetallerkener med hele mynteblad som pynt.

Advertisements