Kyllingsuppe med Purre

En klassisk suppeoppskrift funnet i “Kulinarisk Pass”
utgitt av Tupper Ware i 1970

Kyllingsuppe med Purre

Selv om denne suppen kalles “Skottlands nasjonale suppe”, oppsto den sannsynligvis som en kylling- og løksuppe i Frankrike. På 1500-tallet hadde den funnet veien til Skottland, hvor løkene ble erstattet med purre. Den første oppskriften ble trykt i 1598, selv om navnet “cock-a-leekie” ikke ble tatt i bruk før det 18. århundre.

Forberedelse: 20 min.
Koketid: 2 timer
4-6 porsjoner

Ingredienser
4 purreløk
1 – 1 1/2 kg kylling
60 g byggryn (4 ss)
1 1/4 l vann (5 kopper)
1 ts salt
1 ts malt pepper
laurbærblad

Fjern røtter og stygge blad fra purreløkene, vask dem omhyggelig og skjær dem opp diagonalt, legg dem i kasserolle sammen med kylling, gryn og vann. Tilsett salt, pepper og laurbærblad. La det koke opp, reduser så varmen, legg på lokk og la det småkoke ca 1 1/2 time eller til kyllingen er mør. Skum av fett, skjær opp kyllingen i småstykker, gi suppe et oppkok og server den. –

Advertisements