La Pipérade – Baskisk Omelett

baskisk omelet_page

2-3 personer
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
Salting: 30-45 min.
Koke/steketid: I alt ca. 20 min.
Kan ikke fryses.

Ingredienser
1 liten aubergine (eggplante)
salt, 1 løk, 1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 grønn paprika
4 tomater, 1 bit slangeagurk (ca. 10 cm) eller squash
persille, basilikum
4 egg, hvit pepper

Fremgangsmåte

[1] Vask auberginen, skjær den i skiver på tvers og legg dem i et dørslag eller sikt. Dryss på litt salt og legg et lett press over.

[2] Surr hakket løk og knust hvitløk i 5 min. i olje. Tilsett renset, oppskåret paprika., skyllede aubergineskiver, agurkskiver og tomater skåret i fire. Surr grønnsakene i ca. 10 minutter over jevn varme. Dryss salt, pepper, 1 ss finklippet persille og 1 ss frisk eller 1/2 ts tørket basilikum på.

[3] Pisk eggene lett sammen med salt og pepper og stek omeletten halvferdig i omelettpannen.

[4] Legg grønnsakblandingen på omeletten og stek den ferdig. Eggemassen kan også helles over grønnsakene og steke med til omeletten er fast i bunnen og kremaktig på overflaten.

Server brød eller pariserloff og spekeskinke eller kokt skinke til.