Lagdelt Dessert Smaksatt med Kaffe

En dessertoppskrift fra “The Story of Coffee and How To Make It” utgitt av The Cheek-Neal Coffee Co i 1925Lagdelt Dessert Smaksatt med Kaffe

Ingredienser
3,5 dl melk
2 spiseskjeer nymalt kaffe
1 ss gelatin
Knappt 1 1,2 dl sukker
1/3 ts vanilje
1 egg
1,2 dl krem
5 dl ferdiglaget men ustivnet appelsingele eller
1 kopp hver appelsin og bringebær gele
Noen få saltkorn

Fremgangsmåte

Skåld kaffen i en 2,5 dl melk og sil den gjennom skinkelerret. Rør eggeplommen og sukkeret og tilsett saltet. Hell den skåldede  kaffemelken over eggeplommeblandingen, rør under helling. Deretter returneres alt til en bolle stående over kokende vann og kok blandingen er tykk som vaniljepudding. I mellomtiden oppløs gelatinpulveret i resterende 1 dl melk. Tilsett til den kokte blandingen og rør om til gelatinen er oppløst. Sett til side for å avkjøles og når blandingen begynner å stivne fold inn eggehvite og krem, som begge er blitt pisket stive og så blandet.

Dyp en serveringsbolle i kaldt vann, hell i den inn i 1,2 dl med appelsingele. La den bare sette seg, men ikke bli helt stivt. Ha 1,2 dl av kaffeblandingen, så et nytt lag gele og fortsett på denne måten til bollen er fylt. Avkjøl desserten. Garner med pisket krem, sukrede jordbær, cocktaibær, eller overlappende bananskiver.