Lagkake med Sjokoladeglasur

En kakeoppskrift funnet i “Igleheart’s Cake Secrets” publisert
av Igleheart Flour in 1928

Lagkake med Sjokoladeglasur

Dette er andre gang jeg poster fra denne gamle Igleheart kokeboka og igjen blir jeg slått av hvor lite baking og baketradisjoner har endret seg over årene sammenlignet med annen mat. Vi synes å ville ha kaker slik de alltid har vært. Kanskje fordi kaker bringe så gode minner fra barndommen vår – Ted

Ingredienser
4,75 dl siktet mel
3 ts bakepulver
1,8 dl smør eller margarin
3 eggehviter, stivpisket
2,4 dl siktet sukker
1,2 dl melk
1 ts vanilje

Fremgangsmåte

[1] Sikt melet en gang, mål opp og tilsett bakepulveret og sikt sammen tre ganger. Rør smøret grundig, deretter tilsetter du sukker og melk gradvis en liten mengde om gangen og rører mellom hver tilsetning til du har en lys og luftig blanding. Fold inn eggehvitene.

[2] bake i to smurte 23 cm runde former, i moderat ovn i 25 til 30 minutter (190° C); eller i en smurt 20x20x5 cm firkantet form i moderat ovn (175° C) i en time.

[3] Ha en myk sjokoladeglasur mellom lagene og på toppen og sidene av kaken. Presse halve valnøtter inn i glasuren på toppen av kaken.