Laks a la Reine

En fiskeoppskrift funnet i  “How To Eat Canned Salmon” utgitt
av Alaska Packers Association i 1900
Laks a la Reine

Chafing DishEn chafing dish (fra den franske chauffer, “å varme”) er en slags bærbar panne/kjele på et stativ opprinnelig oppvarmet med kull i en brazier og brukes til matlagning som krever mild koking/steking, vekk fra den “voldsomme” varmen fra gassbluss eller kokeplater. Chafing dishen kan brukes ved bordet eller forsynes med et lokk for å holde maten varm på en buffet. Doble kjeler/panner som gir en beskyttende isolering er kjent som en bains-marie og bidrar til å holde delikate matvarer, som for eksempel fisk, varm og samtidig forhindre overkoking.

Ingredienser
2 ts smør
1 ss fint mel
1 gill (1,2 dl) vann
Saften av 1 sitron
Salt og pepper, etter smak
1 liten løk, finrevet
3 eggeplommer, hardkokte og moset fint
1 boks laks

Fremgangsmåte

Ha to teskjeer smør i en chafing dish; Når det er smeltet, tilsett en spiseskje fint mel sakte. Rør til du har glatt, jevn blanding. Tilsett vannet, saften av en sitron, pepper og salt etter smak, en liten løk revet og 3 fint mosede hardkokte eggeplommer. Tilsett en boks laks og kok i 5 minutter og server.