Laks med Agurk og Dillsaus

Laks med Agurk og Dillsaus

Dill gir sausen en varm, søt smak. I kombinasjon med agurken blir det utmerket følge til laksen.

6 porsjoner
Tilberedning: 10 min
Steketid: 2 5min
Ovnstemperatur: 180° C

Ingredienser
900 g laks i ett stykke, fra halestykket eller midtstykket
1 liten slangeagurk, skrelt, uten frø og kuttet i terninger
100 g yoghurt, naturell
2 strøkne ts grovhakket frisk dill eller 1/2 ts dillfrø
1 ts skummet melk eller vann
1/2 strøken ts engelsk sennep
nykvernet svart pepper
slangeagurk i tynne skiver og hakket frisk dill til pynt

Fremgangsmåte

[1] Legg laksen i en liten ovnspanne eller en ildfast form kledd med folie. Hell på kaldt vann til en dybde på ca. 1,5 cm, brett folien til en pakke rundt vannet og fisken. Bak laksen i varm ovn ca. 25″min., eller til laksekjøttet lett lar seg dele.

[2] Bland imens agurkterninger, yoghurt, dill, melk eller varm og sennep. Smak til med pepper. Dekk over sausen og sett den i kjøleskap.

[3] Pakk opp laksen, ta den forsiktig over på et serveringsfat og fjern skinnet. Skjær vannrett i fisken langs ryggbenet og løft opp fileten. Fjern benene og legg fileten på plass igjen.

[4] Pynt laksen med agurkskiver og dill og server den varm eller kald med sausen. Nypoteter eller helkornbrød og en sprø salat smaker nydelig til denne sommerretten.

Advertisements