Laksekarri

En middagsoppskrift funnet i “How To Eat Canned Salmon”
utgitt av Alaska Packers Association i 1900

Laksekarri

En karrirett med en overraskende rikelig bruk av karri, alderen på boken tatt i betraktning. Med andre ord, en ganske hot karri sett med vestlige øyne – Ted

Ingredienser
4 flate spiseskjeer med smør
4 flate spiseskjeer med mel
1/4 flat teskje salt
En klype pepper
3 teskjeer karripulver
3,5 dl varmt vann eller kraft
2 flak med muskatblomme
12 hele nellik
1 boks med laks

Fremgangsmåte

Smelt smør i en dyp kjele; Tilsett mel, salt, pepper og karripulver, bland til blandingen er jevn. Tilsett vann, muskatblomme og nelliker. Kok til sausen tykner mens du røre hele tiden. Deretter la den småkoke i femten minutter, tilsett laksen renset for skinn, bein og olje og brutt i små stykker. Kok forsiktig i fem til ti minutter og server retten veldig varmt. Den kan serveres med vanlig kokt ris.

Hvis du finner de uappetittlige, fjerner du nellik og muskatblomme ved å sile sausen før du tilsetter laksen.