Laksemousse med Kalde Sauser

laksemousse med kalde sauser_img

6 porsjoner
Tilberedningstid: 15 min.
Steketid: 20-25 min.
Ovnstemperatur: 175° C
Kan ikke fryses.

Ingredienser
600 g rå laks uten skinn og ben
1 ts salt
3 egg
ca. 5 dl fløte, 35%
hvit pepper
6 tynne skiver røkelaks

Fremgangsmåte

[1] Skjær den rå laksen i små biter og kjør dem i hurtigmikser med salt og egg. Tilsett fløte litt etter litt. Smak farsen til med litt pepper.

[2] Smør 6 ildfaste porsjonsformer. Fordel laksefarsen i formene og dekk dem med aluminiumsfolie. Stek porsjonsmoussene i vannbad som angitt. Ta formene ut av ovnen. Hvelv dem varme over på porsjonsasjetter og server dem med to typer saus og en tynn skive røkelaks til hver.

Urtersaus

2 dl rømme, 20%
1/5 dl fløte, 35%
2 ss finhakkede krydderurter
salt
hvit pepper

Rør sammen rømme og fløte. Tilsett de finhakkede krydderurtene og smak til med litt salt og hvit pepper.

Tomatsaus

2 store tomater
ca. 2 1/2 fløte, 35%

Hold tomatene et øyeblikk under kokende vann og flå dem. Kjør tomatene et øyeblikk i hurtigmikser. Sil sausen, ha den i en kjele og la den koke litt inn. Avkjøl sausen. Visp fløten til en lett krem og bland den med tomatsausen.

Advertisements