Lakseskiver med Agurkesaus

A fiskemiddag oppskrift  funnet i “The Flavor Maker’s Cookbook”
en E-bok versjon av en trykt bok utgitt
av Procter & Gamble in 1984

Lakseskiver med Agurkesaus

Laks, røye og kveite er perfekte for grilling i skiver. Grillskivene kommer fra større fisk, og større fisk pleier å være fetere, og fett er det samme som mer smak selvfølgelig. Når du handler inn, be om skiver som er minst 2,5 cm tykke.

Ingredienser
4 lakseskiver, 2,5 cm tykke
2 ss Crisco olje, smør eller margarin
1,8 dl slangeagurk med skall og
frø fjernet, finhakket
0,6 dl finhakkede selleri
2 ss hakkede vårløk
2 ss mel
1 ts kyllingbuljongpulver
1/2 ts pepper
2,4 dl 50/50 melk og fløte
1 eggeplomme, lett pisket

Fremgangsmåte

[1] Slå på grillen i ovnen eller varm opp utegrillen. Legg lakseskivene i en ildfast form eller på grillristen. Grill skivene 7,5 – 10 cm fra varme, 10 til 15 minutter, eller til fisken lett kan deles i flak med en gaffel, snu skivene en gang.

[2] I mellomtiden varme opp fettet i en liten kasserolle. Tilsett agurk og selleri. Fres lett over moderat varme til de er myke. tilsett vårløk. Fres 30 sekunder til. Rør i mel, buljongpulver og pepper. Rør inn 50/50 blandingen. Kok opp mens du rører hele tiden, 5 til 7 minutter, eller til blandingen har tyknet. Bland en liten mengden av blandingen med eggeplommen og hel det tilbake i kasserollen. Kok under røring i 1 minutt. Server sausen til lakseskivene.

4 porsjoner