Laksesuppe

En middagsoppskrift funnet i “How To Eat Canned Salmon”
utgitt av Alaska Packers Association i 1900

Laksesuppe

Laks er så billig og rikelig i våre butikker her i Norge så det å spise hermetisk laks virker rart. Men en rask sjekk viste at nettet er proppet full av oppskrifter for hermetisert laks, så det virker åpenbart ikke så merkelig andre steder. Dessuten var det å transport fersk fisk over større avstander i 1900 nesten umulig, så det var nok også mer fornuftig å spise hermetisk laks den gang – Ted

Ingredienser
Tre bokser med laks
Tre store poteter
En stor løk
250 g svinekjøtt
5 dl melk eller fløte
Tre skip kjeks
Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

[1] Fjern laksen fra boksene og tøm av væsken og bryte fisken i små biter. Skjær potetene og løk i skiver og kutt svinekjøttet i terninger.

[2] Ha svinekjøttet og løken i en stekepanne og stek dem raskt med litt smør til de er lysebrune. Plasser alternative lag med poteter, fisk, svinekjøtt og løk i en stor gryte; Dryss med salt og pepper. Fortsett lagene i denne rekkefølgen til alle ingrediensene er brukt.

[3] Dekk det hele med kokende vann og la blandingen småkoke i tjue minutter. Skåld en halvliter melk eller fløte, ta den av platen og tilsett en og en halv spiseskjeer smør og tre knuste skipskjeks eller samme mengde annen salt kjeks.

[4] Ordne fiskeblandingen i en topp i en suppeterrin, dekk den med myknede kjeks og hell over den skåldede melken eller fløten. Serveres veldig varmt.

Advertisements