Lam i Yoghurtsaus

Lam i Yoghurtsaus

Ingredienser
600 g renskåret lammekjøtt
2 ss smør
1 ss olje
1 stor løk, hakket
2 1/2 dl kraft
salt og pepper
1 ss kapers
2 sylteagurker, i skiver
revet skall av 1 sitron
1 ss finklippet persille
2 1/2 dl yoghurt

4 porsjoner

Fremgangsmåte

[1] Skjær kjøttet i terninger på 2-3 cm. La løken surre i smør og olje i en jerngryte, 5 minutter på svak varme. Tilsett kjøttet og stek det i 3 minutter; rør av og til.

[2] Tilsett vann eller kraft og la det koke opp under omrøring. Smak til med salt og pepper og tilsett kapers, agurk, sitronskall og persille. Hell retten over i en ildfast form, legg på lokk og la den stå i ovnen (170° C) i 45 minutter.

[3] Ta formen ut av ovnen, la den svalne litt og rør så i yoghurt. Sett formen tilbake i ovnen; yoghurten skal bli varm, men sausen må ikke koke.

Advertisements