Lammegryte med Poteter

A tradisjonell gryterett funnet i “Lammekjøtt” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1981

Lammegryte med Poteter

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Steketid: 1 – 1 1/4 time
Ovnstemperatur: 200° C
Kan ikke fryses.

Ingredienser
3/4 – 1 kg lammekjøtt f.eks. nakke
salt, pepper
1 – 2 ss hvetemel
3 – 4 ss olje eller smør
4 store løk
250 g friske sjampinjonger
eller 1 liten boks hermetiske
3/4 kg poteter
1 ts knust timian
3 1/2 – 4 dl kraft el. buljong

Fremgangsmåte

[1] Skjær lammekjøttet i biter. Bland hvetemel med 1/2 ts salt og 1/4 ts pepper i en plastpose. Legg kjøttet i posen og rist godt.

[2] Stek kjøttet pent brunt i olje. Legg det over i en ildfast gryte.

[3] Rens løk og sjampinjonger og skjær dem i skiver. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Bland løk, sjampinjonger og ca. halvparten av potetene med kjøttet. Dryss knust timian og 1/2 ts salt over. Legg resten av potetskivene på toppen og hell på kraft eller buljong. Legg på lokk og stek i ovn på nederste rille i snaut l time. Ta av lokket og stek videre i 15-20 min.

Advertisements