Lammegryte med Røtter

lammegryte med røtter_page_thumb[2]

5-6 personer.
Tilberedningstid ca. 11/2 time

Ingredienser
Alternativ 1:

ca. 11/2 kg lammekjøtt med ben
eller 700 – 800 g benfritt
3/4 1 vann
2 ts salt
5 hvite pepperkorn
1 laurbærblad
8 middels store poteter
2-3 gulrøtter (ca. 200 g)
1 bit kålrot (ca. 300 g)
2 løk

Alternativ 2:
kjøtt og krydder som ovenfor
1 liten kålrot (ca. 400 g)
3-4 gulrøtter (ca. 300 g)
3-4 løk
2 ss margarin eller smør
(hvetemel)

Fremgangsmåte

Alternativ 1
[1] Skjær kjøttet i terninger. Legg det og eventuelle ben i en gryte. Tilsett salt og krydder. Kok under lokk på svak varme i ca. 30 minutter.

[2] Skrell i mellomtiden poteter, røtter og løk. Skjær poteter, gulrøtter og kålroten i terninger og løken i båter. Legg dem i gryten og kok i ytterligere 25-30 minutter.

[3] Smak til. Klipp persille over.

Alternativ 2:
[1] Med brunede røtter: Kok kjøttet med salt og krydder som ovenfor, men ca. 1 time til kjøttet er mørt.

[2] Skrell i mellomtiden kålrot, gulrøtter og løk. Skjær dem i biter. Brun røtter og løk i fettet i et tykkbunnet kokekar eller stor stekepanne. Hell på litt av kjøttkraften og kok til røttene er så vidt myke, 15-20 minutter.

[3] Hell av og sil kjøttkraften, jevn den eventuelt med hvetemel til saus. Anrett kjøttet i midten av et fat med løk og røtter omkring, se bilde.

Server med kokt ris eller kokte poteter.

Advertisements