Lammekebab med Safran

En eksotisk lammeoppskrift funnet i “Kjøkkenbiblioteket –
Grillmat” utgitt av Aventura Forlag i 1992

Lammekebab med Safran

Møre terninger av lam grilles på spidd og serveres på en seng av ris. Safran er dyrt, men den gode smaken er verdt pengene. Smaken kommer best frem hvis safranen trekkes litt i vann eller buljong

4-6 porsjoner

Ingredienser
1/2 ts safrantråder, eller 1/4 ts pulver
1 1/4 dl kokende buljong
1 1/4 dl tørr rødvin
2 ss vegetabilsk olje
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1/4 ts nymalt pepper
ca. 1 kg renskåret lammekjøtt i terninger, ca. 4 x 4 cm

Fremgangsmåte

[1] Bland safran og buljong, og la det stå i 30 minutter. Bland i det øvrige. Legg i kjøttet, bland godt og la det stå minst 3 timer. Snu stadig på kjøttbitene.

[2] Tenn grillen. Sett oljet rist 10-15 cm over glørne etter ca. 20 minutter. Tørk kjøttet lett med papirhåndkle og træ det på spiddet. Grill kjøttet ca. 8 minutter. Snu spiddene ofte og pensle med marinade.

[3] Kok ris. Ha i litt snittet vårløk og paprikaterninger, og server kjøttet på ris-seng.