Lammekjøtt og Poteter på Spidd

En spennende grilloppskrift funnet i  “Grillmat” i serien “Kjøkkenbiblioteket” utgitt av Aventura Forlag i 1992
Lammekjøtt og Poteter på Spidd

Kjøtt og små nypoteter kan træs på samme spidd hvis potetene kokes litt på forhånd. Mørt storfekjøtt kan grilles på samme måte. Hvis du har rette, små grener av rosmarin, ca. 20 cm lange, kan disse brukes som spidd. La dem ligge i vann 2 timer før grilling, det blir dramatiske og uvanlige grillspidd.

4-6 porsjoner

Ingredienser
12 små nypoteter
ca. 1 kg lammekjøtt i terninger, ca. 4 x 4 cm
1 1/2 dl olivenolje
1 ss hakket frisk rosmarin
1 ss nypresset sitronsaft
1/4 ts salt
1/4 ts nymalt pepper

Fremgangsmåte

[1] Varm grillen og sett på en oljet rist 10-15 cm fra glørne etter ca. 20 minutter.

[2] Kok potetene i lettsaltet vann ca. 5 minutter. Avkjøl i kaldt vann og tørk dem med papirhåndkle. Træ dem på rosmaringrenene vekselvis med kjøtt terningene.

[3] Bland olje, rosmarin, sitronsaft, salt og pepper. Legg spiddene på grillen, pensle med oljeblandingen. Snu ofte og pensle flere ganger. Grill 6-8 minutter, eller til kjøttet er rosa inni og potetene møre.

Advertisements