Lammestek Med Påskegrateng

670_gratinert lammestek2_thumb[4]

Perfekt påskestemning! Enkelt, eksklusivt og fantastisk godt – lammestek er for mange Nordmenn den aller største påskefavoritten. Bruk steketermometer, så får du et resultat som er en mesterkokk verdig.

Ingredienser:
1 stk Fersk lam stek, krydret og surret   
1 stk Matfløte 
100 g Hvit ost 
200 g Champignon   
500 g Poteter   
4 stk Gulrot   
1 stk Purreløk   
Fra kjøkkenskapet ditt:
2 ss Smør
4 ss Olivenolje
6 fedd Hvitløk
1 ss Dijon sennep

Fremgangsmåte:
Trinn 1
Sett ovnen på 160° C. Krydre lammesteken godt med salt og pepper og brun den i en panne med smør og olivenolje (blandingsforhold 1 : 4). Sett et steketermometer i den tykkeste delen av steken.

Trinn 2
Skrell og kutt grønnsakene i biter, ha dem i en langpanne eller i pannen og bland med resten av olivenoljen, salt og pepper.

Trinn 3
Sett steken i midten av grønnsakene og stek i ovnen til lammet har en kjernetemperatur på 60°C. Ta ut steken og la den få hvile og kjernetemperaturen vil stige ca 4 grader.

Trinn 4
Sett ovnen opp til 200° C. Bland fløte og Dijonsennep, hell det over grønnsakene og strø osten på toppen. Gratiner grønnsakene til de er gylne på toppen. Skjær steken i pene skiver, legg dem over de gratinerte grønnsakene og server.

Serveringsforslag:
Dryss over revet appelsinskall og frisk rosmarin. Server steken med tyttebærsyltetøy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s