Langsomtstekt Gresk Kylling med Smuldret Feta, Sitron og Oliven

En oppskrift funnet i  “The Dairy Kitchen Cookbook”
en gratis E-bok utgitt av Dairy Australia
Langsomtstekt Gresk Kylling med Smuldret Feta, Sitron og Oliven

6 porsjoner
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 2 timer

Ingrediets
6 kylling maryland *
¼ kopp ekstra virgin olivenolje
Salt og nymalt svart pepper
1 ss tørket rigani ** (eller tørket oregano)
2 store sitroner, tykk skiver
12 hele fedd hvitløk, uskrelte
6 vaskede poteter, kuttet i båter
½ kopp Kalamata oliven
200 g fetaost
Nybakt brød og gresk salat,til serveringen

* I Australia refererer begrepet “Kylling Maryland” bare til en måte og dele opp kylling lårene på bestående av toppen av lår og drumstick.

** Tørket rigani er intenst smakende vill oregano brukt i gresk matlaging. Det er tilgjengelig pakket i bunter fra innvandrerbutikker og delikatesse forretninger.

Metode

[1] Vend kylling, krydderurter, rigani, sitron, hvitløk og poteter i olivenolje i en stor bolle til alt er godt dekket og ha de i en kraftig varmebestandig form.

[2] Dekk formen godt med folie og bak ved 180° C i 1 ½ time.

[3] Fjern folie og øk temperaturen til 200° C. Bak avdekket i ytterligere 15 minutter eller til kylling og poteter er gylne og sprø, smuldre over feta og oliven og bak i ytterligere 5-10 minutter eller til osten er varm og myk.

[4] La retten hvile i 10 minutter før du serverer den med nybakt brød og gresk salat.

Advertisements