Late Damers Brød

Late Damers Brød

Det finnes ingenting bedre enn en skive godt brød med godt smør. Alle gode bakeres hellige gral er å bake det perfekte brød, men for noe så enkelt som vi spiser hver dag det er utrolig at det er så vanskelig å få  det til. Med dette kjøkkenet trikset får du et perfekt brød hver gang uten det minste oppstyr. Denne oppskriften ble sendt som en hemmelighet fra kona til en svært berømt kokk og bryter alle regler når det gjelder å bake brød.

Forberedelse: 10 min. pluss avkjøling og hviletid
Tid i ovnen: 50 min.
Bli: 1 brød

Ingredienser
500 g hvetemel
2 ts tørrgjær
4, 75 dl lunkent vann
1 teskje salt
Ekstra mel for utbaking og forming
smør og bringebærsyltetøy til serveringen

Fremgangsmåte

[1] Bland mel, gjær og salt sammen i en stor bolle.

[2] Hell i vannet for å lage en klebrig deig. Bruk en slikkepott og rør  til alt er godt blandet.

[3] Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet over natten.

[4] Neste dag tar bollen ut av kjøleskapet og lar deigen hvile ved romtemperatur i ca 1,5 til 2 timer, avhengig av været (deigen må være akkurat på romtemperatur før du fortsetter).

[5] Dekk et ovnsbrett med bakepapir og dryss sjenerøst med mel. Velt deigen ut av bollen med en slikkepott og ned på ovnsbrettet. Den vil være veldig klissete. Forme deigen som en ciabatta med melede hender. Vend deigen over slik at den skrukkete siden kommer ned.

[6] Plasser ovnsbrettet med brødet i en kald ovn og sett temperaturen  til 220º C. Bak i 45 til 50 minutter eller til brødet har en lys gyllen farge og høres hult ut når du banker det i bunnen med fingerknoken.

[7] Avkjøl på rist eller server med en gang med mykt smør og syltetøy.