Lefser med Kanelfyll

Oppskrift på lefse med fyll funnet på mills.no
Lefser med Kanelfyll

Lefser er norsk tradisjonsmat på sitt beste, og før i tiden hadde gjerne hver bestemor sin egen oppskrift. Har du aldri laget lefser før, er dette en fin oppskrift å starte med. Lefsene kan lages på vanlig jernstekepanne istedenfor takke, så du trenger ikke noe ekstrautstyr. Oppskriften gir cirka 10 deilige lefser med kanelfyll.

Ingredienser
Lefser:

50 g Melange margarin
3 dl melk
10 dl siktet hvetemel, pluss litt ekstra til utbaking
1 ss sukker
1/2 ts bakepulver
1/4 ts hornsalt
Kanelfyll:
50 gram sukker
100 gram Olivero Original
1 ss kanel

Slik gjør du

[1] Smelt 0,5 stick (50 gram) Melange i en gryte og tilsett melk. Rør sammen.

[2] Bland sammen mel, sukker, bakepulver og hornsalt i en bolle.

[3] Tilsett melkeblandingen og elt ingrediensene lett sammen til en løs deig med hendene. Ikke bearbeid deigen for mye, da blir lefsene seige.

[4] Dekk til deigen med plast og la den stå i 30 minutter.

[5] Del deigen i 10 emner og kjevle dem til runde lefser som er cirka 2 mm tykke. Det er lurt å være lett på hånden, da er det enklest å få jevne, tynne lefser.

[6] Varm opp en jernstekepanne, eller en takke om du har, på middels varme og stek lefsene lett gylne på begge sider, cirka 30 sekunder på hver side.

[7] Dekk de ferdigstekte lefsene med et fuktig klede slik at de holder seg myke.

[8] Lag kanelfyllet ved å piske sammen sukker, romtemperert Olivero og kanel.

[9] Når lefsene er avkjølt kan du smøre dem med kanelfyll, brette i to og dele dem opp i ønsket størrelse.

Tips! Skal du oppbevare lefsene i kjøleskap er det lurt å pakke dem i plast, så de ikke tørker ut.