Lekker Blåskjellsuppe

blåskjellsuppe_page_thumb[3]
Blåskjell på boks – muslinger – er slett ikke så dyrt som mange tror. Og de er virkelig anvendelige. Selvsagt kan du også bruke friske blåskjell som du koker selv. I en god blåskjellsuppe skal det være både litt løk og timian – og gjerne litt hvitvin.

Forberedelse ca 20 min
Koketid ca 5 min

Dette trenger du til 4 porsjoner:
1 stor boks (425 g) muslinger i vann
2 løk
3 hvitløkbåter
3 ss smør eller olje
2 kryddermål timian
3 ss hvetemel
ca 8 dl blandet muslingkraft
og fiskebuljong (terning)
3 dl fløte
1 dl hvitvin
evt salt
2 ss finklippet gressløk
eller kruspersille

Slik gjør du:
[1] Åpne boksen og la kraften renne godt av. Ta vare på kraften. Mål den og spe med fiskebuljong (terning) til ca 8 dl.

[2] Skrell løken og hakk den ekstra fint. Press hvitløkbåtene.

[3] Fres den hakkede løken i en tykkbunnet kasserolle i litt smør eller olje. Løken skal ikke bli brun, bare blank og gyllen. Bruk svak varme. Tilsett hvitløk og timian.

[4] Dryss melet over og rør det godt sammen med løken. Spe med den blandede kraften, litt om gangen, til suppen får riktig konsistens. Kok ca 5 minutter.

[5] Tilsett fløte og vin. Smak evt til med salt. Varm opp suppen igjen og tilsett muslingene og gressløken. Suppen skal være gjennomvarm, men ikke koke. Server straks.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s