Lettvint Sjokoladeis Med Eplekrem

lettvint sjokoladeis med eplekrem_page_thumb[2]
Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Form, ca. 1 liter
Frysetid: 3-4 timer

4 porsjoner

Sjokoladeis:
100 g kokesjokolade
4 ss vann,
125 g sukker (1 1/3 dl)
2 ts vaniljesukker
% liter fløte, 35%
Eplekrem:
2 eggehviter
2 ss sukker
2 dl eplemos
2 ts sitronsaft

[1] Bryt sjokoladen i biter og smelt dem i vann sammen med sukker og vaniljesukker. Avkjøl sjokoladesausen. Visp fløten til krem, rør inn
sjokoladesausen og ha kremen i en plastboks eller en form. Dekk med
frysefolie og la iskremen stå i fryseren som angitt.

[2] Visp eggehvitene med sukker til de er helt stive og visp inn den kalde eplemosen. Smak til kremen med sitronsaft og sett den i kjøleskap.

[3] Fordel iskremen i porsjonsglass, hell eplekremen over og pynt med tynne eplesnitter som er dyppet i perlesukker. Stikk en isvaffel i hver porsjon og server desserten straks.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s