Lever med Epler og Bacon

En middagsoppskrift funnet i “Gode, Gamle Oppskrifter” i serien “Ingrids Beste” utgitt av Gyldendal i 1991
Lever med Epler og Bacon

Lever av storfe og lam passer til denne retten. Lammelever har kanskje en litt tørrere konsistens enn storfelever, men mange liker lammelever best. Leverskivene må ikke stekes for mye. De skal være rosa og myke inni. Hvis du er glad i løk kan du godt skjære en løk i ringer, og steke dem blanke i smør eller margarin før du legger dem på leverskivene.

4 porsjoner

Ingredienser
8 tykke skiver bacon
2 ss smør eller margarin
4 tykke skiver av storfe- eller lammelever, à ca. 125 g
3 ss hvetemel
1 ts salt
1/4 ts pepper
4 små epler

Fremgangsmåte

[1] Brun baconskivene lys brune og sprø i litt av smøret eller margarinen. Legg dem på kjøkkenpapir så de får renne av.

[2] Skyll leverskivene under kaldt vann. Trekk av hinnen utenpå, og tørk skivene i kjøkkenpapir.

[3] Bland mel, salt og pepper i en plastpose. Legg leverskivene i posen og snu litt på den slik at leveren blir melet rundt det hele.

[4] Brun litt smør eller margarin i stekepannen. Rist løst mel av, legg leverskivene i pannen, og stek dem på middels varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem opp så de holder seg varme.

[5] Skrell eplene. Skjær dem i båter og skjær bort kjernehuset. Skyll og tørk stekepannen, og la eplebåtene surre noen minutter i resten av smøret eller margarinen.

[6] Fordel lever, bacon og eplebåter på tallerkener. Server kokte poteter, potetmos eller stuede poteter til.

Saftig, rosastekt lever med stekte baconskiver og eplebåter er topp både i smak og næringsinnhold.